Bemutatkozás

Régóta kerestük a választ arra, hogyan tudjuk szervezetünket egész évben könnyen emészthető, teljes értékű ételekkel táplálni a konyhában töltött
idő optimalizálása mellett.

Fontos szempont volt, hogy környezetbarát opciót találjunk és lehetőség szerint hazai alapanyagokból hozzuk létre a világkonyha által inspirált gourmet ízeket. A megoldást a teljes értékű, fermentált salátáink, savanyúságaink és hüvelyes alapú szendvicskrémeink jelentik, melyek fogyasztásával a növényi alapú fehérjeforrások is könnyedén beépíthetők a mindennapos étrendünkbe.

Fermentált hüvelyesek
fogyasztásának előnyei

A szendvicskrémeink bázisát biztosító hüvelyesek Lactobacillus starter kulturával irányítottan erjesztettek. Fermentálás során ezek a jótékony baktériumok nagyrészt lebontják a növényekben és termésekben előforduló, az emésztést és a tápanyagok felszívódását nehezítő anyagokat, illetve előemésztik számunkra a puffadást okozó oligoszacharidokat (összetett szénhidrátok, amelyeket nem vagyunk képesek megemészteni baktériumok segítsége nélkül). Gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy
az arra érzékenyeknél is kevésbé okoznak puffadást a savanyított hüvelyesek, így ebben
a formában könnyebben beilleszthetővé válnak mindennapi étrendünkbe.

A tejsavbaktériumok szerepe

A fermentált zöldség alapú élelmiszerek kombinálják az alapanyagokban található rostok, vitaminok, antioxidánsok és a tejsavbaktériumok jótékony hatásait.

A „jó” baktériumok nem csak az egyensúlyt – amely a stressz, a helytelen táplálkozás, betegségek, antibiotikum fogyasztása miatt könnyen felborulhat – tartják fent, hanem számos jótékony hatással bírnak. Támogatják immunrendszerünk működését, tápanyagok emésztését elősegítik, megkönnyítik, szimbiózisban élnek velünk.