Jelenleg üres a kosarad.
A Zabola Firma Magyarország első teljes értékű,
fermentált hüvelyes alapú szendvicskrémeket, salátákat
fejlesztő és forgalmazó vállalkozása.
Szenvedélyesen kutatjuk az ínycsiklandó ízeket, látványos textúrákat és tápanyagdús összetevőket. Célunk, hogy termékeink már megjelenésükkel is örömöt szerezzenek, miközben támogatják kiegyensúlyozott étrended,
emésztésed és immunrendszered egészségét.

Életmódváltás hozta
a Zabola Firma ötletét
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elhagytam a napi háromszori hús- és tejtermékfogyasztást. Öt éve növényi alapokra helyeztem az étkezésem, és a fermentálás a szenvedélyemmé vált.
Nem találtam olyan termékeket, amelyek egyszerre finomak, változatosak és sokoldalúan használhatók.
Láttam, hogy mások is keresik ugyanezt – ez inspirált a termékek megalkotására. Egy termékcsalád, amit bárkinek jó szívvel ajánlok, nemcsak vegánoknak.

Soós Viktória
A Zabola Firma alapítója

Sokan azért ódzkodnak a növényi étrendtől, mert tartanak a puffadástól, az emésztési nehézségektől vagy attól, hogy nem jutnak elég tápanyaghoz.
Valóban időt, tanulást és odafigyelést igényel egy jól összeállított, kiegyensúlyozott növényi étrend, ráadásul az ételek hordozhatósága és eltarthatósága is kihívást jelenthet.
A Zabola Firma ötlete a saját tapasztalataimból született: célom az volt, hogy megoldást találjak ezekre a nehézségekre.
Így jöttek létre azok a könnyen emészthető, tápanyagdús, hosszan eltartható, ízletes és sokoldalúan használható ételek, amelyek támogatják a kiegyensúlyozott, gondtalan növényi táplálkozást – bárhol, bármikor.
Én is – mint sokan mások – öngyógyítási törekvésből fordultam a növényi étrend és a fermentálás művészete felé.
Szerencsére hamar kiderült számomra, hogy az olyan civilizációs betegségek, mint a hormonális zavarok, emésztőrendszeri problémák, sőt, bizonyos enyhe ételintoleranciák is gyógyíthatók, kiküszöbölhetők lehetnek a megfelelő étrenddel és életmóddal.

Ezen az úton járva megtaláltam a küldetésemet is. Olyan ízletes termékeket megalkotni, amelyek segítenek másokat a kiegyensúlyozott és tápláló étrendjük kialakításában és mindemellett nagyon finomak is!

A legcsodálatosabb az, hogy ha elég finomat főzünk, nem lemondásnak fogjuk megélni ezt a folyamatot, hanem csúcsgasztronómiai élménynek. Ez segít minket az életmód fenntartásában, egészségünk megőrzésében. Hiszek abban, hogy a Zabola Firmával egy biztos pont tudunk lenni a rohanó hétköznapokban és segíthetjük a zöldségek, hüvelyesek mindennapos étrendbe való beépítését gourmet termékeinkkel. Egész évben.
A szendvicskrémeink, salátáink alapját biztosító hüvelyesek és a savanyúságaink összetevői Lactobacillus starter kulturával irányítottan erjesztettek. A fermentálás során a hasznos baktériumok lebontják azokat a növényi összetevőket, amelyeket nehezen emésztünk meg, például a puffadást okozó szénhidrátokat. Ezáltal az emésztés könnyebbé válik és elkerülhetjük a kellemetlen érzéseket.
A fermentált zöldségek egyesítik a rostok, vitaminok és antioxidánsok előnyeit, ami élettanilag nagyon hasznos. A rostok segítik az emésztést, a vitaminok és antioxidánsok pedig támogatják az immunrendszert, segítenek a szervezet gyulladásainak csökkentésében.

Számos tartósítószerről és adalékanyagról bebizonyosodott a hosszútávú egészségromboló hatása, mégis rengetegen alkalmazzák őket. Károsíthatják a májat, asztmát és különböző allergiás reakciókat válthatnak ki, növelik a rákos megbetegedések kockázatát és támogatják a tumorok növekedését. Ezzel szemben a zöldségek és gyümölcsök rostjaikkal, vitamin- és ásványianyag tartalmukkal segítenek minket egészségünk megőrzésében. Szervezetünk védekező mechanizmusát legkönnyebben táplálkozásunkon keresztül tudjuk segíteni, ezen belül úgy, ha élelmiszereinket természetes formájukban, tartósítószerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül fogyasztjuk.
A teljes értékű növényi ételeknek meghatározó szerepe van egészségünk megőrzésében és helyreállításában. Emiatt fontos, hogy ne vonjunk ki belőlük alkotóelemeket, ne finomítsuk őket. Igyekszünk minden alapanyagot abban a formájában felhasználni, ahogy a természettől adatott.
A finomított olajjal és cukorral rengeteg üres kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mely könnyedén olyan civilizációs megbetegedésekhez vezethet, mint a cukorbetegség, elhízás és különböző emésztőrendszeri problémák. Ezzel szemben a rostok fogyasztásával csak nyerünk, hiszen stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a koleszterinszintet, teltségérzetet adnak. Hogy óvjuk az alapanyagainkban található élelmi rostokat és javítsuk a termékeink tápértékét, olaj helyett magvajat használunk és gyümölcsökkel édesítünk.
A Zabola Firma minden terméke állati eredetű összetevőktől mentes, laktózmentes, növényi rostokban és fehérjében gazdag természetes táplálék. Kisüzemünkben sosem dolgoztak fel állati eredetű összetevőt, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanod.
A Zabola Firma finomságai természetes módon gluténmentesek, mivel olyan gondosan válogatott alapanyagokat használunk, amelyek nem tartalmaznak glutént. Kizárólag hüvelyeseket, zöldségeket, gyümölcsöket és gluténmentes gabonát. Így élvezheted a fermentált finomságokat, anélkül, hogy aggódnod kellene a glutén miatt.
Személyes Tipp Tőlem Neked!

Ha még nem ismered a termékeinket, akkor azt javaslom, hogy a szendvicskrémes csomagunkat próbáld ki először! Nekem a kedvenceim ezek a krémek! Csak bedobok egyet a táskámba, és tudom, hogy bárhová is megyek, finomat fogok enni! A csomagban egy egész kosár friss zöldség színes kavalkádját találod: Citromos Hummusz, Sült paprikás Lencsekrém, Orosz Céklakrém, Pikáns Hummusz. Fogyaszthatod akár könnyű ebédként, vagy szendvicsekhez, tésztához vagy vendégváró mártogatósként. A 4 szendvicskrémünket kedvezményesen, 9000 Ft-ért vásárolhatod meg január 31-ig.