Kimchi jjigae


Összetevők:

  • 250 g tavaszi kimchi
  • 180 g tofu (szeletelve)
  • 1 nagyobb vöröshagyma fele (szeletelve)
  • 1 nagyobb újhagyma (karikázva)
  • 700 ml víz vagy zöldségalaplé
  • 1 fél lapnyi kelp (szárított tengeri alga, használat előtt áztassuk be)
  • 2 ek szójaszósz vagy tamari szósz
  • 1-2 ek gochugaru (koreai chili paprika pehely)
  • 150 g laska gomba (kézzel szálirányban vékony csíkokra tépkedve)
  • 100 g enoki gomba
  • 3 db szárított shiitake gomba (használat előtt fél órára forró vízbe áztatva)
  • csipet bors

Elkészítés:

Egy száraz teflonos wok serpenyőt felhevítünk és bele szórjuk a laskagombát.
Alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát az újhagymát és a felcsíkozott shiitakét. Ha a hagyma is kicsit összeesett, mehet rá a szójaszósz és a bors, alaposan elkeverjük. Rászedjük a kimchit és a gochugarut. Apránként hozzáadjuk az alaplevet, bele dobjuk az algát és addig főzzükaz egészet, amíg a kimchi meg nem puhul. Ha elkészült, tofu szeleteket és enoki gombát teszünk a tetejére és még úgy főzzük 5 percig.
Főtt barnarizzsel, kölessel vagy teljes kiőrlésű rizstésztával tálaljuk.

Ezzel az étellel a következő ételtípusokat vihetjük be a napi tucatból:

  • hüvelyesek
  • egyéb zöldség
  • gyümölcs (datolya a kimchiben)
  • fűszerek
  • teljes kiőrlésű gabona
  • +1: gomba

Köszönjük a receptet: