Összetevők:
- 250 g tavaszi kimchi
- 180 g tofu (szeletelve)
- 1 nagyobb vöröshagyma fele (szeletelve)
- 1 nagyobb újhagyma (karikázva)
- 700 ml víz vagy zöldségalaplé
- 1 fél lapnyi kelp (szárított tengeri alga, használat előtt áztassuk be)
- 2 ek szójaszósz vagy tamari szósz
- 1-2 ek gochugaru (koreai chili paprika pehely)
- 150 g laska gomba (kézzel szálirányban vékony csíkokra tépkedve)
- 100 g enoki gomba
- 3 db szárított shiitake gomba (használat előtt fél órára forró vízbe áztatva)
- csipet bors
Elkészítés:
Egy száraz teflonos wok serpenyőt felhevítünk és bele szórjuk a laskagombát.
Alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát az újhagymát és a felcsíkozott shiitakét. Ha a hagyma is kicsit összeesett, mehet rá a szójaszósz és a bors, alaposan elkeverjük. Rászedjük a kimchit és a gochugarut. Apránként hozzáadjuk az alaplevet, bele dobjuk az algát és addig főzzükaz egészet, amíg a kimchi meg nem puhul. Ha elkészült, tofu szeleteket és enoki gombát teszünk a tetejére és még úgy főzzük 5 percig.
Főtt barnarizzsel, kölessel vagy teljes kiőrlésű rizstésztával tálaljuk.
Ezzel az étellel a következő ételtípusokat vihetjük be a napi tucatból:
- hüvelyesek
- egyéb zöldség
- gyümölcs (datolya a kimchiben)
- fűszerek
- teljes kiőrlésű gabona
- +1: gomba
Köszönjük a receptet: