Könnyebb emészthetőség

A szendvicskrémeink, salátáink alapját biztosító hüvelyesek és a legtöbb savanyúságunk összetevője Lactobacillus starter kulturával irányítottan erjesztettek, garantálva a kisüzemi gyártási technológia biztonságosságát.
Fermentálás során ezek a jótékony baktériumok lebontják a növényekben és termésekben található, az emésztést és a tápanyagok felszívódását nehezítő anyagokat, illetve előemésztik számunkra a puffadást okozó oligoszacharidokat (összetett szénhidrátok, amelyeket nem vagyunk képesek megemészteni baktériumok segítsége nélkül). Így emésztésük könnyebbé válik, ami sok frusztráló és kínos pillanattól megkímélhet minket.
A fermentált zöldség alapú élelmiszerek kombinálják az alapanyagokban található rostok, vitaminok, antioxidánsok és a tejsavbaktériumok jótékony hatásait.
Anyagcseretermékeik segítségével (amelyek gátolják a káros mikroorganizmusok szaporodását) hosszabb ideig eltarthatóvá teszik ezen termékeket hozzáadott tartósítószerek és adalékanyagok nélkül.

Számos tartósítószerről és adalékanyagról bebizonyosodott a hosszútávú egészségromboló hatása, mégis rengetegen alkalmazzák őket. Károsíthatják a májat, asztmát és különböző allergiás reakciókat válthatnak ki, növelik a rákos megbetegedések kockázatát és támogatják a tumorok növekedését.
Ezzel szemben a zöldségek és gyümölcsök rostjaikkal, vitamin- és ásványi anyag tartalmukkal segítenek minket egészségünk megőrzésében.
Szervezetünk védekező mechanizmusát legkönnyebben táplálkozásunkon keresztül tudjuk segíteni, ezen belül úgy, ha élelmiszereinket természetes formájukban, tartósítószerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül fogyasztjuk.

A teljes értékű növényi ételeknek fontos szerepe van
egészségünk megőrzésében és helyreállításában.
Emiatt fontos, hogy ne vonjunk ki belőlük alkotóelemeket, ne finomítsuk őket. Igyekszünk minden alapanyagot abban a formájában felhasználni,
ahogy a természettől adatott.

A finomított olajjal és cukorral rengeteg üres kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mely könnyedén olyan civilizációs megbetegedésekhez vezethet, mint a cukorbetegség, elhízás és különböző emésztőrendszeri problémák. Ezzel szemben a rostok fogyasztásával csak nyerünk, hiszen stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a koleszterinszintet, teltségérzetet adnak. Hogy óvjuk az alapanyagainkban található élelmi rostokat és javítsuk a termékeink tápértékét, olaj helyett magvajat használunk és gyümölcsökkel édesítünk.

A Zabola Firma minden terméke állati eredetű összetevőktől mentes, laktózmentes, növényi rostokban és fehérjében gazdag természetes táplálék.