Erdei babsaláta vegan bowl


Összetevők:

  • erdei babsaláta a Zabola Firmától
  • lilahagyma
  • édesburgonya
  • rizs (a teljes értékűség jegyében használhatunk barna rizst, vagy bulgurt)
  • szója joghurt zöldfűszerekkel
  • paradicsom (vagy télen szezonálisan cékla)
  • rukkola
  • uborka
  • répa

Elkészítés:

Készítsük el a rizst, tisztítsuk meg a zöldségeket, majd szeleteljük fel őket.
Az édesburgonya olajmentesen, air-fryer sütőben sült, de akár 180 fokon, sütőben is elkészíthető. Ez esetben 25-30 percig süssük.
A szójajoghurtot kevés sóval, borssal, valamint zöldfűszerekkel ízesítsük (metélőhagyma, petrezselyem). Végül egy nagyobb tálba tegyük a hozzávalókat, fogyasszuk az erdei babsalátával, mely nemcsak, hogy rendkívül finom, hanem fehérjedús is. 

Ezzel az étellel a következő ételtípusokat vihetjük be a napi tucatból:

  • hüvelyes
  • zöld leveles zöldség
  • egyéb zöldség
  • fűszerek
  • teljes kiőrlésű gabona
  • bogyós gyümölcs (erdei babsalátában lévő vörösáfonya)

Köszönjük a receptet: