Minden bizonnyal az, hogy elhagytam a napi háromszori hús- és tejtermék fogyasztást és már nagyjából öt éve a teljes értékű növényi étrendre törekszem, a fermentálás pedig a szenvedélyemmé vált.

Ez az életmódváltás hozta a Zabola Firma megalapításának ötletét. Nem találtam olyan termékeket, amik finomak, illeszkednek a kiegyensúlyozott növényi étrendbe, változatosak, és sokoldalúan használhatóak a konyhában. Az ismeretségi körömben sokaknak lett volna igényük ugyanilyen termékekre, ezért belevágtam, és az alapoktól, a termékfejlesztési folyamattól kezdtem. Az eredmény pedig egy olyan termékcsalád lett, amit bártan ajánlok mindenkinek, nemcsak a növényi étrendet követőknek.

A Zabola Firma alapítója

Megszállottan keressük az ínycsiklandozó ízeket, a szemet gyönyörködtető textúrát, a legfrissebb és tápanyagokban teljes összetevőket. Figyelünk arra is, hogy amikor a webshopunkban böngészel vagy a viszonteladóink polcairól elveszed 
a terméket, már az ételeink megjelenése is örömforrás legyen a számodra. Szeretnénk segíteni neked a kiegyensúlyozott és finom étrended kialakításában és fenntartásában, az emésztésed és az immunrendszered egészségéért.

Tény, hogy rengeteg időt és odafigyelést, ráfordított energiát és tanulást igényel, hogy kiegyensúlyozott legyen a növényi étrendünk. Sokszor problémát okoz az ételek hordozhatósága, hűtése, eltartása is, ami szintén gátolja az életmódváltást.

A saját tapasztalataimból merítkeztem, amikor a Zabola Firmát megálmodtam, és igyekeztem a számomra nehézséget okozó tényezőket kiküszöbölni a termékfejlesztés folyamatában. Így születtek meg ezek a könnyen emészthető, sokáig elálló, ízletes, és könnyen, gyorsan, sokoldalúan használható ételek, melyeket bárhova magammal vihetek.

Szerencsére hamar kiderült számomra, hogy az olyan civilizációs betegségek, mint a hormonális zavarok, emésztőrendszeri problémák, sőt, bizonyos enyhe ételintoleranciák is gyógyíthatók, kiküszöbölhetők lehetnek a megfelelő étrenddel és életmóddal.

Ezen az úton járva megtaláltam a küldetésemet is. Olyan ízletes termékeket megalkotni, amelyek segítenek másokat a kiegyensúlyozott és tápláló étrendjük kialakításában és mindemellett nagyon finomak is!

A legcsodálatosabb az, hogy ha elég finomat főzünk, nem lemondásnak fogjuk megélni ezt a folyamatot, hanem csúcsgasztronómiai élménynek. Ez segít minket az életmód fenntartásában, egészségünk megőrzésében. 
Hiszek abban, hogy a Zabola Firmával egy biztos pont tudunk lenni a rohanó hétköznapokban és segíthetjük a zöldségek, hüvelyesek mindennapos étrendbe való beépítését gourmet termékeinkkel. Egész évben.

A szendvicskrémeink, salátáink alapját biztosító hüvelyesek és a savanyúságaink összetevői Lactobacillus starter kulturával irányítottan erjesztettek. A fermentálás során a hasznos baktériumok lebontják azokat a növényi összetevőket, amelyeket nehezen emésztünk meg, például a puffadást okozó szénhidrátokat. Ezáltal az emésztés könnyebbé válik 
és elkerülhetjük a kellemetlen érzéseket.

A fermentált zöldségek egyesítik a rostok, vitaminok és antioxidánsok előnyeit, ami élettanilag nagyon hasznos. 
A rostok segítik az emésztést, a vitaminok és antioxidánsok pedig támogatják az immunrendszert, segítenek 
a szervezet gyulladásainak csökkentésében.

Számos tartósítószerről és adalékanyagról bebizonyosodott a hosszútávú egészségromboló hatása, mégis rengetegen alkalmazzák őket. Károsíthatják a májat, asztmát és különböző allergiás reakciókat válthatnak ki, növelik a rákos megbetegedések kockázatát és támogatják a tumorok növekedését. Ezzel szemben a zöldségek és gyümölcsök rostjaikkal, vitamin- és ásványianyag tartalmukkal segítenek minket egészségünk megőrzésében. Szervezetünk védekező mechanizmusát legkönnyebben táplálkozásunkon keresztül tudjuk segíteni, ezen belül úgy, ha élelmiszereinket természetes formájukban, tartósítószerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül fogyasztjuk.

A teljes értékű növényi ételeknek meghatározó szerepe van egészségünk megőrzésében és helyreállításában. Emiatt fontos, hogy ne vonjunk ki belőlük alkotóelemeket, ne finomítsuk őket. Igyekszünk minden alapanyagot abban a formájában felhasználni, ahogy a természettől adatott.

A finomított olajjal és cukorral rengeteg üres kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mely könnyedén olyan civilizációs megbetegedésekhez vezethet, mint a cukorbetegség, elhízás és különböző emésztőrendszeri problémák. Ezzel szemben a rostok fogyasztásával csak nyerünk, hiszen stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a koleszterinszintet, teltségérzetet adnak. Hogy óvjuk az alapanyagainkban található élelmi rostokat és javítsuk a termékeink tápértékét, olaj helyett 
magvajat használunk és gyümölcsökkel édesítünk.

A Zabola Firma minden terméke állati eredetű összetevőktől mentes, laktózmentes, növényi rostokban és fehérjében gazdag természetes táplálék. Kisüzemünkben sosem dolgoztak fel állati eredetű összetevőt, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanod.

A Zabola Firma finomságai természetes módon gluténmentesek, mivel olyan gondosan válogatott alapanyagokat használunk, amelyek nem tartalmaznak glutént. Kizárólag hüvelyeseket, zöldségeket, gyümölcsöket és gluténmentes gabonát. Így élvezheted a fermentált finomságokat, anélkül, hogy aggódnod kellene a glutén miatt.

Ha még nem ismered a termékeinket, akkor azt javaslom, hogy a szendvicskrémes csomagunkat próbáld ki először! Nekem a kedvenceim ezek a krémek! Csak bedobok egyet a táskámba, és tudom, hogy bárhová is megyek, finomat fogok enni! A csomagban egy egész kosár friss zöldség színes kavalkádját találod: Citromos Hummusz, Sült paprikás Lencsekrém, Orosz Céklakrém, Pikáns Hummusz. Fogyaszthatod akár könnyű ebédként, vagy szendvicsekhez, tésztához vagy vendégváró mártogatósként. A 4 szendvicskrémünket kedvezményesen, 9000 Ft-ért vásárolhatod meg január 31-ig.